Sportmassage


Sportmassage houdt de sporter gezond en helpt bij vermoeidheidsverschijnselen. Een regelmatige massage verbetert de lichamelijke conditie, houdt de spieren soepel en verkleint de kans op blessures. Dat gebeurt preventief én genezend. Want niet voor niets is bij Contour Sportmassage het motto: voorkomen is beter dan genezen’.

De werking
Een sportmassage kan stimulerend werken of juist ontspannend, afhankelijk van het tijdstip waarop de inspanning moet worden geleverd. Na het sporten worden afvalstoffen die vermoeidheid, pijn, stijfheid of kramp veroorzaken, uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed waardoor sneller herstel optreedt. De spieren ontspannen en gaan weer normaal functioneren. Sportmassage geeft een gevoel van welbehagen. Je zit na afloop gewoon lekkerder in je vel.

Het effect
Zoals gezegd: sportmassage is heerlijk ontspannend voor sporters. Maar ook een aanrader voor niet-sporters die last hebben van stijve of vermoeide spieren door lichamelijke of geestelijke inspanning. Dit geldt ook voor mensen die veel zitten, een staand beroep hebben of vaak met de computer werken.