Hotstonemassage


Hotstonemassage is een massage met warme stenen waardoor het lichaam zich totaal ontspant. Hotstonemassage is niet nieuw. Al in de oudheid gebruikten Grieken en Romeinen in het badhuis stenen om elkaar te masseren. Maar ook de Indianen kenden al de heilzame werking van ‘hete’ stenen om spierpijn, blokkades en andere ongemakken te verhelpen. Hotstonemassage is sinds enkele jaren sterk in opkomst in de Westerse wereld. En met groot succes.

De werking
Hotstonemassage is geen krachtige massage maar werkt toch diep in op de spieren. Er wordt met handen en stenen gemasseerd maar de gladde basaltstenen doen het echte werk. Wanneer ze een temperatuur hebben bereikt van ongeveer 45 graden worden ze één voor één op het lichaam gelegd. Door warmte en de druk werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Warme stenen in combinatie met heerlijke etherische oliën zorgen voor een gevoel van welzijn en geborgenheid. Kortom: pure verwennerij.

Het effect
Hotstonemassage helpt om afvalstoffen af te voeren. Stijve spieren ontspannen zich en krijgen weer een betere doorbloeding. Ook belangrijk: een hotstonemassage is een weldaad voor lichaam én geest. Er gaat een rustgevende werking van uit. Hotstonemassage is dan ook bij uitstek aan te bevelen bij stress op het werk. Maar ook mensen met spierproblemen, spanningen, vermoeidheid, gewrichtsproblemen en slechte doorbloeding hebben er baat bij. Ze voelen zich als herboren.